ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
H ELTOP ιδρύθηκε το 1988 ως μια πρότυπη μονάδα παραγωγής πάγκων και πόρτων ντουλαπιών με την μέθοδο postforming.Αρχική έδρα της εταιρίας ήταν το εργοστάσιο της στην Μεταμόρφωση Αττικής, όπου χρησιμοποιώντας σαν πρώτες ύλες την μοριοσανίδα και το H.P.L. (High Pressure Laminate) ξεκίνησε την παραγωγή προϊόντων postforming (πάγκοι κουζίνας & πορτάκια ντουλαπιών).

Από τα μέσα του 2003, οι δραστηριότητες τις εταιρείας μεταφέρονται στις νέες εγκαταστάσεις της, 6500 m2 στεγασμένου χώρου στη Μάνδρα Αττικής, για την πληρέστερη, πιο οργανωμένη και πιο σύγχρονη λειτουργία όλων των διαδικασιών, ικανές να στεγάσουν και τις νέες επενδύσεις που υλοποιούνται τα επόμενα χρόνια.

To 2006 η εταιρία διαισθανόμενη τη πτωτική πορεία της Ελληνικής αγοράς και μετά από μελέτη εναλλακτικών αγορών, προχώρησε στη δημιουργία θυγατρικής εταιρίας στη Σερβία με την επωνυμία ELTOP doo.

Το 2011 ανακοινώνεται επίσημα η ένταξη της εταιρίας στον όμιλο INTERWOOD - ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ, τη μεγαλύτερη εισαγωγική εταιρία ξυλείας στην Ελλάδα, εισηγμένη στο ΧΑ. Η ανταλλαγή μετοχών ολοκληρώνεται στα μέσα του 2012, ενώ από τις αρχές του ίδιου έτους η παραγωγική μονάδα μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Καλιμπάκι Ελευσίνας έκτασης 50 στρεμμάτων, για τη μεγαλύτερη συνέργεια ανάμεσα στις εταιρίες του Ομίλου.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Η ΕLTOP από την πρώτη μέρα λειτουργίας της έδωσε μεγάλο βάρος στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούσε. Γι' αυτό το λόγο συνεργάστηκε με την FORMICA Co. την μεγαλύτερη παραγωγό laminate στο κόσμο. Παράλληλα με τη FORMICA υπάρχουν συνεργασίες με τις πιο σημαντικές δυνάμεις στη παραγωγή HPL αλλά και των υπόλοιπων Α' υλών που χρησιμοποιούνται στη παραγωγή, όπως μοριοσανίδα, μελαμίνη, κόλλες κά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις SPRELA, SMART, ARPA, FUNDERMAX, CLEAF, KRONOSPAN, THERMOPAL.

Εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2000 ενώ η πολιτική "Ολικής Ποιότητας" αποτελεί περισσότερο δόγμα παρά απλό σύνθημα για την εταιρία και τους εργαζόμενους της. Η πολύχρονη εμπειρία αλλά και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού της εγγυούνται το σταθερά εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας. Ταυτόχρονα η εταιρία επένδυσε μηχανογραφικά και μηχανολογικά στην ευελιξία και την ταχύτητα εξυπηρέτησης, καλύπτοντας όλες τις ειδικές ανάγκες μιας αγοράς που χαρακτηρίζετε από την μη ύπαρξη στάνταρ διαστάσεων στα έπιπλα κουζίνας και ντουλάπας. Οι πελάτες της ELTOP την προτιμούν για την υψηλή ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε μοντέρνες αλλά και κλασικές γραμμές.

Η εταιρία με επενδύσεις που ξεπέρασαν την διετία 2003-2005 τα 2εκ ευρώ αποτελεί την μεγαλύτερη εξειδικευμένη ελληνική εταιρία παραγωγής ημιέτοιμων μερών επίπλων, παράγοντας καθημερινά περισσότερα από 5000 τεμάχια, και καλύπτοντας έτσι πάνω από το 25% της ελληνικής αγοράς.

Η παραγωγή της αποτελείτε από τις παρακάτω γραμμές:
 • 1 γραμμή postforming για πορτάκια κουζίνας & ντουλάπας
 • 1 γραμμή softforming για πορτάκια ντουλάπας
 • 1 γραμμή postforming για πάγκους κουζίνας
 • 1 γραμμή πρεσσαρίσματος επιφανειών
 • 2 γραμμές κοπής, συγκόλλησης & συσκευασίας διαστασολογημένων πορτών κουζίνας & ντουλάπας
 • 1 γραμμή παραγωγής κουτιού από λωρίδα μελαμίνης
 • 1 μονάδα επεξεργασίας και βαφής τζαμιών
 • 1 μονάδα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου


 • ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  Η βάση των πωλήσεων της εταιρίας ELTOP αποτελείται από προϊόντα που παράγει στις εγκαταστάσεις της και που διανέμει μέσα από ένα δίκτυο αντιπροσώπων - εμπόρων σε όλη την Ελλάδα.

  Τα προϊόντα της ELTOP αυτή την στιγμή είναι τα εξής:
 • Αδιάβροχοι πάγκοι κουζίνας TOPCLASS σε 50 διαφορετικά σχέδια και πάχος 3 ,4 και 6 εκ.
 • Πάγκοι από μασίφ βακελίτη 12χιλ COMPACTOP σε 20 σχέδια
 • Πορτάκια ντουλαπιών HPL (βακελίτης πάχους 0,8χιλ) που διατίθενται σε 18 χρώματα
 • Πορτάκια ντουλαπιών CPL (βακελίτης πάχους 0,4χιλ) σε 4 χρώματα
 • Πορτάκια ντουλαπιών DP (direct postforming μελαμινικά) σε 12 χρώματα
 • Πορτάκια ντουλαπιών MFC (melamine faced chipboard) σε 27 χρώματα
 • Πορτάκια ντουλαπιών SOFTFORMING (μελαμινικά) σε 12 χρώματα
 • Έτοιμο κουτί Κουζίνας - Ντουλάπας σε 4 χρώματα μελαμίνης
 • Συρόμενη ντουλάπα από Αλουμίνιο και τζάμι ή μελαμίνη
 • Πορτάκια ντουλαπιών από προφίλ Αλουμινίου και τζάμι


 • Παράλληλα με τα προϊόντα που παράγει η ELTOP από το 2000 έχει δημιουργήσει ένα νέο τμήμα πωλήσεων που απευθύνεται στους αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μελετητικά γραφεία & κατασκευαστικές εταιρίες, προσφέροντας ιδιαίτερα προϊόντα αρχιτεκτονικών εφαρμογών. Για αυτό το σκοπό η ELTOP έχει συνάψει συμφωνίες αντιπροσώπευσης και αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων διάσημων οίκων του εξωτερικού, τόσο για την Ελληνική αγορά όσο και για την αγορά των χωρών της Πρώην Γιουγκοσλαβίας όσο και της Κύπρου. Οι εταιρίες αυτές είναι:
 • FORMICA που προσφέρει Laminate (Φορμάικες) για επενδύσεις τοιχοποιίας, εφαρμογές επιπλοποιίας, διαχωριστικά WC, κλπ
 • TAVAPAN που προσφέρει ηχοαπορροφητικά πάνελ
 • LAMELLUX που προσφέρει ξύλινα πάνελ συνδυασμένα με ρητίνη
 • VALCRHOMAT που προσφέρει έγχρωμο στη μάζα του MDF
 • INTERLAM που προσφέρει τρισδιάστα πάνελ από MDF ή άλλα υλικά
 • DESIGN PANEL που προσφέρει πάνελ από ειδικό πλαστικό (PETG) με ενσωματωμένα διά-φορα φυσικά υλικά, ύφασμα, Led κλπ
 • SMART που προσφέρει αυτοκόλλητες επιφάνειες (από δέρμα, πλαστικό, ακρυλικό ή lami-nate)
 • PERFONET που προσφέρει διάτρητα ξύλινα πάνελ
 • ART PANEL που προσφέρει μεταλλικές επιφάνειες για επενδύσεις τοίχου ζωγραφισμένες στο χέρι
 • ANDREU που προσφέρει μεταλλικές πόρτες ειδικών αντοχών (πυρασφαλείας)


 • Το ειδικό αυτό τμήμα είναι συνέχεια σε έρευνα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες ώστε να εμπλουτίζεται το portofolio των αρχιτεκτονικών λύσεων που αυτό προσφέρει. Είναι μια υποσχόμενη αγορά με συνεχόμενη άνοδο της συμμετοχής της τόσο στο τζίρο όσο και στα αποτελέσματα της ELTOP.

  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
  Μετά από 24 χρόνια επιτυχημένης πορείας το Brand name των προϊόντων ELTOP είναι συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα και αισθητική, κερδίζοντας επάξια την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών που επιζητούν μια επώνυμη και αξιόπιστη λύση για τα έπιπλα κουζίνας και ντουλάπας που δημιουργούν. Η τεράστια δε ποικιλία των προϊόντων της ELTOP δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προμηθειών όχι μόνο στο τομέα της κουζίνας και της ντουλάπας υπνοδωματίου, αλλά και σε δεκάδες άλλες εφαρμογές όπως εξοπλισμοί καταστημάτων, εργαστήρια, γραφεία κ.ά.

  Το δίκτυο της ELTOP αποτελείται σήμερα από 400 ενεργούς πελάτες στον τομέα του εμπορίου ξυλείας και υλικών επιπλοποιίας και 50 επώνυμους πελάτες στον τομέα της κατασκευής κουζίνας και ντουλάπας μέσω των οποίων εξυπηρετούνται άριστα και άμεσα όλοι όσοι επιλέγουν τα προϊόντα ELTOP για το χώρο τους. Η ELTOP όμως δεν περιορίστηκε στην Ελληνική αγορά. Έχοντας εντοπίσει έγκαιρα την επερχόμενη πτώση ζήτησης έχει σήμερα αναπτύξει νέες αγορές στη Κύπρο, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και ήδη προγραμματίζει αντίστοιχη ανάπτυξη στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Στο 2012 πάνω από το 10% του συνολικού τζίρου κατευθύνετε στο εξωτερικό.

  Μέσα από την ένταξη της ELTOP στον όμιλο INTERWOOD-ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ δημιουργήθηκε ένα πολύ δυνατό σχήμα εταιριών καλύπτοντας όλες τις ανάγκες της αγοράς και παρέχοντας όλες τις εγγυήσεις για την συνέχιση της ραγδαίας ανάπτυξης της αλλά και της ικανοποίησης όσων την εμπιστεύονται.
  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

  Παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και άμεσα θα σας προτείνουμε αντιπροσώπους που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν
  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:


  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:


  ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:


  E-MAIL:


  ΤΗΛΕΦΩΝΟ:


  ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:


  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
  Επικοινωνία:
  Δευτέρα - Παρασκευή 08:00-16:00

  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ / SHOWROOM
  ΘΕΣΗ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ - ΚΑΛΙΜΠΑΚΙ
  19200 ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  Τηλ. 801.11.805.805, 210.55.49.006, 210.55.46.195
  Fax. 210.55.42.195, 210.55.46.454
  e-mail. info@eltop.gr, eltop@hol.gr

  Εltop corner στη νέα έκθεση DIPO
  14o ΧΛΜ. Ε.Ο. Αθ-Λαμίας
  14564 ΚΗΦΙΣΙΑ
  Τηλ. 210.62.03.750
  Κατασκευή ιστοσελίδων